У вас не сильно глубокий погріб, що померзла консервація? В нас все вистояло, але й погріб метра три в глибину, робився вже технікою 40 років тому. А ось щодо нових саджанців так і не зрозуміло, чи вижили, особливо виноград. В опису було зазначено, що витримують морози до -30. Рози точно померзли ті, що над снігом були. Це ще слава богу, що сніг гарний був
Перше, що я купила, як чоловік поїхав, то був шуруповерт бо і при ньому багато чого було не прикручено, все нема коли. А все ж не новішає з року в рік. І собака по ночах на самовигулі, теж дещо ламає. І багато разів через це мене бісили місцеві п'янички, побачать і такі - а чого чоловік не робить? А ти його бачиш, того чоловіка? Поки дочекаєшся, все нафіг завалиться
Мені теж за 4 роки довелося багато чого робити самій. Навіть одного разу підключала електрику від щитка до хати (там якась штука перегоріла) - на кожному етапі відправляла фото чоловіку, щоб він сказав, чи правильно я роблю. Дуже радію, що мене струмом не прибило.
Ото ви герой 100%, я жутко боюся електрики. Змогли, справилися! Я так робила-робила чоловічу роботу, все вдавалося, а потім замахнулася на те, щоб попалить бурьян на участку. Косила мотокосою сама, теж ще той квест. Ну як можете здогадатися, тушили всі сусіди, мінус два веліка, і куча заслужених матюків...і сусідська заброшка чуть не загорілася
Я колись так спалила шнур (було облом згрібати солому, вирішила її спалити), що лежав у траві, підключений до розетки. Це ще давно до війни було. Чоловік звернув увагу, що якось підозріло лічильник мотає як скажений, і швидко здогадався у чому справа - його там закоротило.
Взагалі, після кількох пожеж на ділянці (сусіди, в основному, підпалювали випадково), дуже не люблю щось палити. Краще вже десь залишити на компост, та хай гниє. У вас коса бензинова чи електро?
О, в мене з того року персональна цяцька, коса акумуляторна, легенька, 6 кг. Greenworks. Акумулятор той самий, що й з пилки, витрачатись не пришлося, але вона й так дорога. Але класна, наскільки простіше стало. Бензокоса важка, бачок вічно протікає, і заводить її без того, щоб не вимучитись, я так і не навчилась. Рельєф повсюди такий, що просто газонокосарка не поможе.
Хвилин на 40, це 40V акумулятор, але я більше і не витримаю, руки трусяться. В цій моделі і диск, і нитка, але нитку треба шукать спеціальну армовану, в тому році поставила звичайну і мала проблеми. Як я міняла катушку на диск перший раз, то були сльози. Аж в техпідртимку дзвонила. Ну нічого, розібралась. А у вас косарка, як я пам'ятаю? Чи теж трімер?
40 хв. Малувато... Я кошу по 2 години. У нас є і косарка, і тример (Emk-1600). І те, і те потрібне, кожне для свого.
Косарка стриже ідеально рівно, але якщо трава не дуже густа і не дуже висока. Навесні, поки насіння в траві не визріло, я всю скошену траву збираю на город в якості мульчі. Ідеальна мульча та ідеальне добриво. У другій половині літа кошу без мішка, воно все розлітається тонким шаром, так значно швидше.
Трімером (диском) кошу те, що косарка не бере. Ниткою косити не люблю - швидко рветься, а там, де не рветься, краще вже покосити косаркою, бо нею рівніше виходить.
Я наловчилася тримати трімер так, щоб руки не стомлювалися. Для цього кнопку запуску я затискаю та обмотую ременем кілька разів так, щоб не треба було пальцем на неї постійно тиснути.