Як я зрозумів, від крайньої точки що я намалював вам треба було на південь, в точку старту? і був півенний вітер.
а наскільки круто ви можете йти проти вітру? просто мені здалося там в бік трахтерірова можна було б галсануть а відти потім ледь не галфачем іти....
трек не робили? на великій воді і маючи купу часу можна було б точно визначити. треба зайнятись, бо сам не знаю свого досі) за відчуттям наче ідеш достатньо круто, а насправді... не дуже) хоча точно йдеш)
11 Авг 2021 17:45 Heinz_Adler писав(ла):
Як я зрозумів, від крайньої точки що я намалював вам треба було на південь, в точку старту? і був півенний вітер.
а наскільки круто ви можете йти проти вітру? просто мені здалося там в бік трахтемірова можна було б галсануть а відти потім ледь не галфачем іти....
трек не робили? на великій воді і маючи купу часу можна було б точно визначити. треба зайнятись, бо сам не знаю свого досі) за відчуттям наче ідеш достатньо круто, а насправді... не дуже) хоча точно йдеш)
11 Авг 2021 17:18 Vomisina писав(ла): Как правильно гукать? У нас есть группа в вайбере для оперативности гукания ... не хотите присоединиться? ... если есть желание можете мне написать 0973147253 Александр (Vomisina)
Может когда-нибудь заведу вайбер - присоединюсь.
Ось мапа нашого руху:
Цифри - номер ночівки.
11 Авг 2021 20:25 Heinz_Adler писав(ла):
Так, на 5-й день - південний, на 6-й - західний
а наскільки круто ви можете йти проти вітру?
800.
трек не робили?
Ні. Я не настільки серйозно до цього ставлюся і не очікував такої цікавості до нашої подорожі 1 відвідувач подякували Administrator за цей допис
Коли виходили трьома кораблями у Олександра був дрон, і мін навіть нас познімав на нього, але коли ми вже пристали, з'ясувалось що там заглючило флешку і відео не записалось.
А на День Незалежності ми матрасили на Десні, і там спіймали дуже приємного нордвеста, просто ідеального на тій ділянці, та ще й швидкістю 5-8 М/С.
нарешті мені випала нагода наманевруватись вволю, і дітей покатать "з вітерцем"
Але, як з'ясувалось, у дружини спортився фотек, який раньше дуже чітко і красиво все знімав. а тепер .... ну, що маємо то маємо.
Проте можна зацінити як відпрацюовують вітрила, як робляться повороти, як набирається швидкість... в принципі мені здається достатньо вдалий кораблік.
Вже придбав матеріали для виготовлення патент-рифа, бо найнезручніше в поточній конструкції - це підняття-спуск грота. Я не розрахував, і пластикова труба на гіку, на яку я накручую вітрило, прокручується з великим напрягом, що призводить до незручностей при старті чи, навпаки, коли пристав.
Придбав дві веловтулки і 40х2 дюральтрубу. на наступний сезон буде краще) 1 відвідувач подякували Heinz_Adler за цей допис
13 Сен 2021 22:51 Administrator писав(ла): Шикарно!
Важко навіть уявити яким досконалим Ваш фрегат буде через кілька років
А чому там мало занурені шверці? Сильно ж зносить.
Дякую що звернув увагу. Шверци. Розраховувалось що чим сильніше нятяг ванти, тим більший момент виводить шверц вперед. Бо ванта кріпиться за важіль на щверці.
А ванта натягується тим сильніше, чим сильніше відхиляється щогла, тобто чим сильніший вітер. Але судячи з всього сила спротиву води сильніше за натяг ванти) можливо доведеться помінять плече.
Вітаю!
Закривали сезон, і тут нам посміхнулася удача.
По-перше був вітер. по-друге набрався чоловічий экіпаж, що дозволило не оглядатись на годинник, і іти до мети) . По-трете Олександр (VOMISINA) хоч і не взяв човна, але взяв дрона і нас відзнімав на 30 хвилин матеріалу, тепер є з чого ліпити красоти)
спочатку погалсували біля точки старту, потім висадили одного матроса, бо йому треба було додому, і пішли навколо острова Великий.
Більше того! Ми знайшли мегамілину, де навіть надувнуха з підйомними шверцами не пройшла, довелось робити так:
21 Окт 2021 22:11 Administrator писав(ла): Класно! Проти вітру гарно іде. У мене шверці більші, але зносить більше.
Я не був би таким впевненим... я робив приблизно як ваші по довжині і по ширіні. тіко трохи скруглив. просто сам корпус більший, тому пропроційно здаються меньшими...
можливо в мене кіль ще чогось та додає. і загрузка в три - чотри стокілограмових кабани...
що я помітив вже коли передивлявся - не до кінця протравив топінанта на патентріфі, і грот на гострих курсах працював не на повну можливість. його треба було вбити зовсім в дошку по можливості. Це ми зробили вже на половині "пили", і здається граф покращився.
Ще в мене є ідея, якщо ще псіхану і вийду в суботу або неділю - обов'язково спробую.
Знову таки, мова про гострі курси. мені здається, що якщо в мене знайдеться точка кріплення шкотового кута генуї десь в районі ДП, то я зможу ще градусів 5 відіграти аж бігом....
і тут треба дивитись чи не впреться генуя в ромбованту на таких кутах. корочше, нема межі ідеалу....