Як я зрозумів, від крайньої точки що я намалював вам треба було на південь, в точку старту? і був півенний вітер.
а наскільки круто ви можете йти проти вітру? просто мені здалося там в бік трахтерірова можна було б галсануть а відти потім ледь не галфачем іти....
трек не робили? на великій воді і маючи купу часу можна було б точно визначити. треба зайнятись, бо сам не знаю свого досі) за відчуттям наче ідеш достатньо круто, а насправді... не дуже) хоча точно йдеш)
Коли виходили трьома кораблями у Олександра був дрон, і мін навіть нас познімав на нього, але коли ми вже пристали, з'ясувалось що там заглючило флешку і відео не записалось.
А на День Незалежності ми матрасили на Десні, і там спіймали дуже приємного нордвеста, просто ідеального на тій ділянці, та ще й швидкістю 5-8 М/С.
нарешті мені випала нагода наманевруватись вволю, і дітей покатать "з вітерцем"
Але, як з'ясувалось, у дружини спортився фотек, який раньше дуже чітко і красиво все знімав. а тепер .... ну, що маємо то маємо.
Проте можна зацінити як відпрацюовують вітрила, як робляться повороти, як набирається швидкість... в принципі мені здається достатньо вдалий кораблік.
Вже придбав матеріали для виготовлення патент-рифа, бо найнезручніше в поточній конструкції - це підняття-спуск грота. Я не розрахував, і пластикова труба на гіку, на яку я накручую вітрило, прокручується з великим напрягом, що призводить до незручностей при старті чи, навпаки, коли пристав.
Придбав дві веловтулки і 40х2 дюральтрубу. на наступний сезон буде краще)
Дякую що звернув увагу. Шверци. Розраховувалось що чим сильніше нятяг ванти, тим більший момент виводить шверц вперед. Бо ванта кріпиться за важіль на щверці.
А ванта натягується тим сильніше, чим сильніше відхиляється щогла, тобто чим сильніший вітер. Але судячи з всього сила спротиву води сильніше за натяг ванти) можливо доведеться помінять плече.
Вітаю!
Закривали сезон, і тут нам посміхнулася удача.
По-перше був вітер. по-друге набрався чоловічий экіпаж, що дозволило не оглядатись на годинник, і іти до мети) . По-трете Олександр (VOMISINA) хоч і не взяв човна, але взяв дрона і нас відзнімав на 30 хвилин матеріалу, тепер є з чого ліпити красоти)
спочатку погалсували біля точки старту, потім висадили одного матроса, бо йому треба було додому, і пішли навколо острова Великий.
Більше того! Ми знайшли мегамілину, де навіть надувнуха з підйомними шверцами не пройшла, довелось робити так:
Я не був би таким впевненим... я робив приблизно як ваші по довжині і по ширіні. тіко трохи скруглив. просто сам корпус більший, тому пропроційно здаються меньшими...
можливо в мене кіль ще чогось та додає. і загрузка в три - чотри стокілограмових кабани...
що я помітив вже коли передивлявся - не до кінця протравив топінанта на патентріфі, і грот на гострих курсах працював не на повну можливість. його треба було вбити зовсім в дошку по можливості. Це ми зробили вже на половині "пили", і здається граф покращився.
Ще в мене є ідея, якщо ще псіхану і вийду в суботу або неділю - обов'язково спробую.
Знову таки, мова про гострі курси. мені здається, що якщо в мене знайдеться точка кріплення шкотового кута генуї десь в районі ДП, то я зможу ще градусів 5 відіграти аж бігом....
і тут треба дивитись чи не впреться генуя в ромбованту на таких кутах. корочше, нема межі ідеалу....