Вітаємо! Для доступу до всіх сервісів, будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.

Поділитися:
Форум Помещик.com » Сад, город, свійські тварини Флуд дозволено » Складнощі в розведенні курей

Сторінки: 1 2
 Відповісти   Створити тему   Створити зустріч   Створити опитування   Підписатися   Друкувати 
Автор

Тема: Складнощі в розведенні курей

Anfisa

Телешівка

Дописів: 1746
Важливих: 30
Анкета
Лист

11 Кві 2026 20:00 Teacher писав(ла):

З інкубатором вже гратися не хочете? Своїх вивести. Замовити десь в інтернеті...в тому році дуже непогано вивелися ті, що продавались як мішані, 13-15 грн за яйце, а ще замовила дорогущих амроксов, і вивелося аж 3 з 20.

Гм... Навіть ніколи не думала в той бік, щоб купити яйця на інкубацію... Якось страшнувато, як вони доїдуть і що там будуть за яйця. У мене з моїх яєць завжди непоганий вихід був - більше половини гарантовано.

Як я чула, що найпростіший спосіб, щоб не дати сісти -це зарубати але жалко жеж. Я тільки в цьому році наважилась рубати їх сама, раніше сусідів просила.

радикально, але якось шкода. Хай вже балується, якщо вже в неї такий інстинкт.

От якщо якась починає яйця клювати, при тому що харчування нормальне і решта не клюють, то таку я рубаю.

11 Кві 2026 20:16
 Відповісти   Редагувати   Подякувати   Заперечити   Ігнорувати автора   Поскаржитися   Посилання 

Teacher

Буки

Дописів: 19
Анкета
Лист

Я теж переживала, більш того офіційно Нова Пошта не дозволяє перевозку яєць, але відправники просто вказують щось інше. Пакують шикарно, кожне яйце в папері туалетному, далі лоточки, далі сіно. Ні одно не побилося, їхало аж з Нікополя. В мене не було інших варіантів, свої вже були родичками в 3 чи 4 поколінні, покупати на селі півня не хотіла - раз купила, поки донесла через 3 хати, він і здох. В мене теж більш половини вилупляються, але милуєшся ними і розумієш, що якщо половина виживе - то вже перемога буде. Малі в мене теж самі гуляють, десь с 3 тижнів. Теріторія огорожена, але шансів здохнути просто море. В перші роки робила їм типу яслі, носила на день, задовбувлась страшно. Тепер в хліву в них окремий вихід, самі забігають-вибігають, в 4 тижні переселяю до дорослих кур.

12 Кві 2026 12:32
 Відповісти   Редагувати   Подякувати   Заперечити   Ігнорувати автора   Поскаржитися   Посилання 

Anfisa

Телешівка

Дописів: 1749
Анкета
Лист

От я через цей клопіт з курчатами воліла б, щоб квочка сама їх доглядала.

12 Кві 2026 19:17

Teacher

Буки

Дописів: 22
Анкета
Лист

Важкий тиждень вдався. Курчата вилупились, дві третини, як завжди. Але погано вийшли саме голубі яйця. Двоє не змогли зробити останнього зусилля, позавмирали, з десяток навіть і не почали лупитись, хоча розвиток йшов. Жалко, хотіла таких забавних курей ще. Але природа думає інакше

18 Кві 2026 09:25

Anfisa

Телешівка

Дописів: 1750
Анкета
Лист

18 Кві 2026 09:25 Teacher писав(ла):
Важкий тиждень вдався. Курчата вилупились, дві третини, як завжди. Але погано вийшли саме голубі яйця. Двоє не змогли зробити останнього зусилля, позавмирали, з десяток навіть і не почали лупитись, хо...

Вітаю з поповненням! Тепер їх ще до ума довести. Теж морока.

Шкода голубих. Тобто зовсім жодне не вивелося?

Мені дуже хочеться мати різнокольорових курей. Зазвичай у нас ломан браун, але я почала докуповувати по одній, по дві - сіреньких, рябеньких, біленьких. Хочеться на них дивитися, і щоб весело було

18 Кві 2026 19:39

Teacher

Буки

Дописів: 23
Анкета
Лист

З голубих вивелись, але погано, менше половини. І що цікаво, вони ж від вугільно-чорних курей, як ворони, ще й бородаті. Півень був темно-мідний, теж майже чорний. А курчата білі і білі з рижим. де вони тих генів набрали. Ну мішаються, зрозуміло. Може сусідський півень погуляв. Так, різнокольорові веселіше. Поки маленькі, такі милі, а потім в динозаврів виростають. У вас теж вже менше несуться? Мені так подобався десяток яєць в день

18 Кві 2026 20:53

Anfisa

Телешівка

Дописів: 1751
Анкета
Лист

18 Кві 2026 20:53 Teacher писав(ла):
У вас теж вже менше несуться? Мені так подобався десяток яєць в день

Так, теж почали менше нестися.

А згадайте, як були морози -20, у мене тоді в кращі дні було пара яєць.

18 Кві 2026 23:37

Teacher

Буки

Дописів: 24
Анкета
Лист

Так, теж було 1-2 яйця в морози, інколи забувала забрати, отримувала заморожене тріснуте яйце. Зараз збираю на другий інкубатор, і справи не скзать щоб йшли добре. 10 днів скоро і 40 яєць. Ну закладу скільки є. Їх пік був пару тижнів назад, але мені тоді було не треба. Зато сім'я душу одвела, їли яєшню по три рази на день. Таке всі люблять. У сусідів купувати/просити яєць в інкубатор не хочу, ніхто не париться, що в них кури родичі в 3-4 поколіннях з півнем. А ще я абсолютно у всіх бачила, що бройлери сидять під лампочкою до місяця, а деякі до забою їх тримають в приміщенні при освітленні 24/7. Ви ж так не робите, як я розумію

20 Кві 2026 13:24

Anfisa

Телешівка

Дописів: 1752
Анкета
Лист

20 Кві 2026 13:24 Teacher писав(ла):
А ще я абсолютно у всіх бачила, що бройлери сидять під лампочкою до місяця, а деякі до забою їх тримають в приміщенні при освітленні 24/7. Ви ж так не робите, як я розумію.

Так, чекаємо, коли з'явиться пір'я і одразу переводимо на свіже повітря.

20 Кві 2026 19:35

Teacher

Буки

Дописів: 26
Анкета
Лист

переїхали вже курчата в загін в хлів, більше місця, більше руху для них, швидше рости будуть. А ще цікаво, багато хто бройлерів бере у вас в селі? Знаю, що люди бояться, що подохнуть всі разом, або що корм купувати треба

21 Кві 2026 18:03

Anfisa

Телешівка

Дописів: 1754
Анкета
Лист

21 Кві 2026 18:03 Teacher писав(ла):
переїхали вже курчата в загін в хлів, більше місця, більше руху для них, швидше рости будуть. А ще цікаво, багато хто бройлерів бере у вас в селі? Знаю, що люди бояться, що подохнуть всі разом, або що корм купувати треба

Знаю тільки одну сім'ю, що тримають бройлерів. (Але ж я не всіх знаю). У нас навіть не всі курей на яйця тримають, це, в основному, пенсіонери, тобто їм не треба багато.

21 Кві 2026 22:15
Зараз у темі:
Сторінки: 1 2
 Відповісти   Створити тему   Створити зустріч   Створити опитування   Підписатися   Друкувати 

Форум Помещик.com » Сад, город, свійські тварини Флуд дозволено » Складнощі в розведенні курей

Форма для швидкої відповіді

Повна форма для відповіді »
Час на форумі: 30 Кві 2026 17:10

© 2009-2025 Віталій і Валерія Воробйови. Адміністратор